28 października odbyło się zebranie sprawozdawczo-wyborcze Rady OPZZ Województwa Mazowieckiego. Wybrano nowe władze na kadencję 2022-2026. Funkcję przewodniczącej Rady powierzono Halinie Poszytek ze Związku Nauczycielstwa Polskiego.

Biuro prasowe OPZZ

Wiceprzewodniczącymi zostali: Marek Kupiec (Autonomiczny ZZ Pracowników Narodowego Banku Polskiego), Stanisław Nisztor (ZNP Płock), Urszula Woźniak (ZNP Warszawa Mokotów-Ursynów-Wilanów) oraz Tomasz Wudarczuk (NSZZ Pracowników Banku Handlowego). Wybrano także członków Prezydium Rady, są to: Marcin Blicharski (Bibliotekarze Polscy) Joanna Dąbrowska – Smardzewska (FZZ Metalowców i Hutników), Michał Deptuła (OPZZ Konfederacja Pracy), Nadia Oleszczuk (OPZZ Konfederacja Pracy), Krzysztof Skrobisz (ZNP Żyrardów), Janusz Szczerba (ZNP), Maciej Wójcik (ZNP Wyszków) Robert Zieliński (ZZ Pracowników Portu Lotniczego Warszawa – Okęcie). W zebraniu uczestniczył przewodniczący OPZZ Andrzej Radzikowski.