15 października obradowało Prezydium Rady OPZZ województwa dolnośląskiego pod przewodnictwem Andrzeja Otręby

Biuro Rady OPZZ woj. dolnośląskiego

Członkowie Prezydium zaopiniowali projekt uchwały Sejmiku Województwa Dolnośląskiego dotyczący połączenia Dziennego Ośrodka Psychiatrii i Zaburzeń Mowy dla Dzieci i Młodzieży z Wojewódzkim Szpitalem Specjalistycznym im. Gromkowskiego we Wrocławiu. Ponadto analizowali wniosek Prezydenta Miasta Legnicy, w sprawiepowołania dyrektora Legnickiego Centrum Kultury na kolejną kadencję. Prezydium nie wniosło zastrzeżeń do opiniowanych aktów prawnych.

W drugiej części posiedzenia przewodniczący Andrzej Otręba poinformował o wynikach kontroli przeprowadzonej przez Komisję Rewizyjną OPZZ z działalności Rady. Ocena Komisji była pozytywna. Przewodniczący przekazał także informacje, na temat przeprowadzonych i planowanych szkoleń dla przewodniczących i zarządów organizacji związkowych OPZZ, oraz szkoleń dla społecznych inspektorów pracy. Poinformował również o problematyce, która będzie poruszana na najbliższych posiedzeniach Wojewódzkiej Rady Dialogu Społecznego we Wrocławiu.